Смяната на канализацията край Съдебната палата променя градския транспорт във В. Търново

Мисия

13-12-2021, 12:08

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

До 10 януари ще е затворена за движение улица „Васил Левски“ в участъка от кръстовището до Съда до „Уникредит Булбанк“. Сменя се канализацията, а с полагането на новия колектор целта е решаване на проблемите с наводняването на улицата при проливни обилни дъждове.

Заради подмяната на колектора автобусите от градския транспорт не преминават по улица „Васил Левски“ и не спират на спирките пред Община В. Търново и МДТ „Константин Кисимов“. Въведени са следните обходни маршрути за градския транспорт:

Линии с номера 1, 2, 3, 4, 5, 9, 13 и 70:

в посока от Съдебната палата към Летния театър и крайните спирки автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и към Южен пътен възел.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.

в посока към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Основна спирка за централната част е „Съдебна палата“. За линия №5 се създава временна спирка на ул. „Христо Ботев“ №3 - под паметника „Майка България“.

 

Линии с номера 10, 20, 40, 50 и 110

в посока от Съдебната палата към Стария град автобусите се движат по улици „Бачо Киро“, ‚Седми юли“ и „Христо Ботев“.

Основна спирка в центъра на града е „Пазара“.

Създава се следната временна спирка - на улица „Христо Ботев“ №3 – до бившето кино „Полтава“.

В посока от Стария град към Съдебната палата автобусите се движат по улици „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“. Създава се временна спирка на ул. „Христо Ботев“ №3 – под паметника „Майка България“. Следващата спирка в централната част на града е „Съдебна палата“.

 

За леки автомобили обходният маршрут в посока от Съдебна палата към Стария град е по улици „Бачо Киро“, „Седми юли“ и „Христо Ботев“, а обратно – по улици „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“ и „Бачо Киро“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)