136 състезатели мерят сили в Международния турнир по борба за деца „Никола Петров“

Спорт

11-12-2021, 15:35

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

136 състезатели от 25 клуба в България и Клуб „Лириа“ от Скопие, Северна Македония мерят сили в Международния турнир по борба за деца „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Младите борци са на възраст 10-12 години. Горнооряховският клуб по борба „Локомотив“ е представен от 16 състезатели. Турнирът е посветен на 148-та годишнина от рождението на най-силния човек на 19-ти век. Легендарният български състезател по борба е роден на 19 декември 1873 г. в Горна Оряховица.
Международния турнир „Никола Петров“ е достоен финал на спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта през 2021 г. За да наблюдават малките състезатели в залата присъстваха европейски и световни шампиони по борба.
Председателят на Клубът по борба „Локомотив” Цветан Зеленков, по традиция отличи с благодарствени плакети своите партньори от местната власт в лицето на кмета инж. Добромир Добрев и зам. кмета Стефчо Алипиев, както и шампионите Валентин Райчев, Иво Ангелов, Явор Янакиев, Александър Костадинов. Плакети имаше и за гостите от „Лирия” и за членове на съдийската колегия и др.
Турнирът бе открит от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Бъдете достойни наследници на Никола Петров не само като добри спортисти, но и като добри българи и патриоти, какъвто е бил нашия велик съгражданин, пожела на младите борци инж. Добрев. Поздрав към състезателите имаше и от акробатите на „Джим денс“ Данаил и Мартин Николови - бронзови медалисти от Световното първенство за младежи.
Заради наложените противоепидемични мерки, турнирът се провежда без публика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов