Мартин Карбовски гостува във Велико Търново със спектакъла „Крава“

Животът

11-12-2021, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Спектакълът „Крава“ на Мартин Карбовски гостува в читалище „Надежда“ във Велико Търново на 16 декември. Режисьор е Любослав Неделчев, художник - Константин Вълков, дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а музиката - на Венци Мицов, звукова среда - Любослав Неделчев. В „Крава“ участват Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/ Михаил Михайлов, Toдор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди.

„КРАВА” е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден.
Авторовото постижение в КРАВА е подходът към текста – като мантрите на електронното общуване и политическия шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно.
Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология.
Реално КРАВА е метафора на социополитическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен