Продължават ремонтите в централната част на Велико Търново

Мисия

08-12-2021, 14:01

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Основният ремонт на ВиК-мрежата под булевард „България“ и прилежащи улици в централната част на Велико Търново продължава в участък от главната улица „Васил Левски“. В частта от Студентски стол до стъпалата в посока ДКЦ 1 (бившата поликлиника) ще бъде сменена колекторната тръба, което ще подобри значително отводняването. Това е необходимо, за да се сложи край на наводняването на тротоарите, офиси и магазини при обилни проливни дъждове.

Заради дейностите от 10 декември (петък) улица „Васил Левски“ ще бъде затворена за движение от Студентски стол до „Уникредит Булбанк“. Обходният маршрут е следният:

- в посока Централна поща и Стария град - по ул. „Бачо Киро“, ул. „Седми юли“ и ул. „Христо Ботев“. Така ще пътуват и всички градски и крайградски автобуси;

- в посока от Централна поща и Стария град към Съдебна палата - по улиците „Цар Тодор Светослав“, „Цар Самуил“ и „Бачо Киро“. ВиК-мрежата под последните две вече е сменена, те ще бъдат отворени за движение от 10 декември.

Временната организация на движение ще е валидна до 10 януари или до приключване на строителните дейности.

Над 4 км. ще е новата мрежа – водопровод, локални връзки и канализационен колектор. Мащабният проект ще сложи край на честите ВиК-аварии по целия булевард „България“ и в центъра на града, значително ще се подобри и отводняването. Булевардът и всички засегнати улици ще бъдат цялостно преасфалтиране след приключването на ВиК-дейностите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)