5130 превозни средства проверени по време на акция „Зима“

Животът

08-12-2021, 10:48

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

5130 пътни превозни средства са проверени в област В. Търново по време на традиционната акция на полицията „Зима“. От тях 4251 леки и 820 товарни автомобили, 22 превозни средства с животинска тяга, 12 велосипеда, 11 мотопеди, 8 мотоциклета и по 3 селскостопанска техника и индивидуални електрически превозни средства. Установени са 84 неизправни возила. От тях с неизправности по осветителната система и сигнализация – 59, превозни средства с разкъсани или износени гуми – 15 и 5 неизправни велосипеда. Взето е отношение в 3465 случая. Съставени са 411 акта и са наложени 2974 глоби по фиш. От наложените глоби по фиш 5 са на велосипедисти и 11 на превозни средства с животинска тяга. Спрени от движение са 4 превозни средства. През периода са санкционирани 110 пешеходци, от тях 2-ма с актове и 108 с фишове. Изготвени са 33 предписания до стопани на пътя за отстраняване на недостатъци по пътната настилка, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка. 4 от тях са изпълнени. По време на акцията са установени и 32 водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол и наркотични вещества. Съставени са им актове.
Традиционно акция „Зима“ се провежда в периода 1-30 ноември и е разделена в три основни кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, обхваща периода 1-10 ноември. Първата десетдневка обикновено е превантивна и има за цел да напомни на водачите на превозни средства да подготвят возилата си за пътуване в зимни условия. Втората част „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ и обхваща периода 11-20 ноември. В този период акцентът пада върху участниците в движението и вече се прилагат реални санкции за нарушителите. Третата част е „Безопасно шофиране през зимата“ и обхваща периода 21-30 ноември.
Акция „Зима“ приключи, но работата на пътните полицаи продължава и те са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, които застрашават живота и здравето на участниците в движението. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов