Гимназията по туризъм с плакет за устойчиво развитие

Животът

08-12-2021, 10:44

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“. Наградата е ежегодна и се присъжда за принос в грижата за децата; за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за тяхното пълноценно развитие.

Целта е да се стимулира осигуряването на високо качество на живот на децата: повишаване на удовлетвореността на потребителите; осъществяване на дейността в съответствие с установените стандарти, правила и процедури и принос към създаване на възможности за пълноценно развитие на децата.

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е единствената професионална гимназия, която получава плакет в категорията „Устойчиво развитие“. Наградата е признание за това, че училището осигурява среда, която дава възможност всеки ученик да намери себе си в и чрез професията, интересите, таланта си.    През последните пет години се е увеличава броят на децата със СОП, които учат в училище – тенденция, която доказва обичта и отговорността, с която и учители, и ученици се отнасяме с тях и повишеното доверие на родителите на тези деца към училището.

Гимназията по туризъм е на 57 години. И през всичките тези години животът й са децата. Подкрепяща като майка, строга, пак като майка. Това е ПГТ „Д-р Васил Берон“. Това е едно обикновено българско училище.  В него работят обикновени хора, учители по сърце, не само по диплома. Посрещат ги с трепет, изпращат ги със сълзи. Доброто го правят тихо. Защото, то, доброто стъпва безшумно в душата на този, който го получава. Не тропа с крак, не тряска врати, не крещи. То, доброто, стопля, гали, изтрива сълзи. И онова „благодаря“, с приведени очи, за да не се виждат сълзите, е тихо.

Критериите, по които са оценени номинираните организации в  категория „Устойчиво развитие“ са: постигнат напредък в грижата за децата; устойчивост на въздействието по отношение на подобряване на качеството на живот на децата  и доказателства за постигнати резултати и тяхната устойчивост през последните 5 години.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)