Няма да се увеличават местните данъци и такси за 2022 г. в община Горна Оряховица

Мисия

05-12-2021, 10:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Няма да има увеличение на такса смет и местните данъци през 2022 г. в община Горна Оряховица. Темата бе обект на питане по време на последното заседание на Общинския съвет. В период на криза не е коректно да се увеличават местните налози. И гражданите и фирмите са притеснени. По –скоро ще се търсят начини за оптимизиране на разходите, коментира кметът инж. Добромир Добрев.
Запазването на размера на местните данъци и такси на практика означава, че  и приходите, които ще бъдат събрани също ще се запазят в приблизително същия размер. Към момента изпълнението по всички показатели е близо 95% и се очаква до края на годината да бъдат изпълнени планираните за тази година приходи.
Очаква се 2022 г. да бъде тежка финансово, тъй като значително се повишиха цените на ел. енергията, природния газ, горивата. Почти всички обществени сгради в Горна Оряховица се отопляват на газ и това ще доведе до значително увеличаване на разходите през следващата година. Едно от най-големите пера е и уличното осветление, където също в пъти ще се увеличат разходите.
Все още няма внесен държавен бюджет, което не ни позволява да започнем разработването на месния, тъй като не се знае нито каква ще бъде макрорамката, нито какви приходи ще получат общините от държавата, коментира заместник-кметът Николай Георгиев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)