Община Горна Оряховица ще кандидатства за обновяване на базата на Домашния социален патронаж

Животът

02-12-2021, 11:33

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Община Горна Оряховица ще кандидатства за обновяване на материалната база на Домашния социален патронаж. Предложението бе одобрено на последното заседание на Общинския съвет.
Проектното предложение е по целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“. Целта на програмата е да създава подходяща социална инфраструктура, да оптимизира условията на труд и да осигурява съвременно оборудване на базите на патронажите и обществените трапезарии.
Домашният социален патронаж в Горна Оряховица е най-търсената социална услуга в общината. Ежедневно в базата му се приготвя храна за 370 потребители на услугата, както и на 50 потребители по проекта „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Горна Оряховица“. Социалната услуга е местна дейност и се финансира изцяло от общинския бюджет. Затова и през годините е търсена и реализирана всяка възможност за ремонт и обновяване с проектно финансиране. Така по проекти е ремонтирана кухненската база, доставяно е кухненско оборудване и обзавеждане.
Към настоящия момента е необходимо да се закупят нови уреди и обзавеждане на кухненската база на домашния социален патронаж и кандидатстването с проектното предложение ще даде възможност за това.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов