Занаятчиите от Самоводската чаршия с награди от Академията за стартиращи предприемачи

Мисия

01-12-2021, 13:38

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Успешно приключи първата във Велико Търново Бизнес академия за стартиращи предприемачи. Проектът на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса, подкрепен от Община Велико Търново и с основен партньор водещата компания „Престиж – 96“, се реализира през последните три месеца с поредица от лекции, практически задачи и казуси за участниците.

Близо 25 стартиращи предприемачи станаха част от Академията. За завършването на обучението всеки трябваше да подготви бизнес план, оценен от експертно жури. Участниците получиха специални сертификати, подготвени бяха и осем награди. Те бяха връчени от кмета на В. Търново Даниел Панов, изпълнителния директор на Съвета на жените в бизнеса в България Ваня Кънева-Минкова, Надя Захариева от Фондация „Америка за България“ и Дарина Стоянова – изпълнителен директор на „Престиж-96“.

Силно бе представянето на включилите се в академията занаятчии от Самоводската чаршия. И трите награди на Община Велико Търново – ваучери за техника, бяха спечелени от пазители на старинните занаяти – майстора на керамика Звездан Ранев, медникаря Хасан Хасанов и Миглена Чаталова, практикуваща старинното тъкачество. За Сдружение „Самоводска чаршия“ бе отредена специалната награда на „Престиж – 96“, а сертификати за успешно завършеното обучение получиха кожарят Красимир Сивов и художничката, рисуваща върху коприна Боряна Мочева.

Три бяха големите отличия, връчени от организаторите – Съвета на жените в бизнеса и Фондация „Америка за България“. Третото място и парична награда от 2000 лева е за Красимир Сивов от Самоводската чаршия. Втората позиция и сумата от 3000 лева са за Блага Вълчева, а голямата награда на BASE и парична стойност от 5000 лева е за Йорданка Венкова.

Кметът Даниел Панов поздрави всички участници, успешно завършили бизнес академията. „Уверен съм, че иновативността на вашите проекти ще ги направи успешни и ще се развивате. А това е полезно и за развитието на нашия град. Сигурен съм, че нашата добра комуникация ще продължи и занапред, можете да разчитате на подкрепата ми“, обърна се към стартиращите предприемачи Даниел Панов. Той благодари на организаторите за високото доверие към потенциала на Велико Търново за стартъп-компании.

„Академията в Старата столица бе една от най-силните в България, екипът бе много мотивиран и най-важното – много сплотен“, заяви Надя Захариева от Фондация „Америка за България“. Ваня Кънева-Минкова от Съвета на жените в бизнеса отличи високо всяка от 25-е бизнес инициативи. Тя благодари на Община Велико Търново в лицето на Даниел Панов и заместник-кмета Снежана Данева-Иванова за отличната организация и партньорство.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"