Прокуратурата протестира оправдаването на мъж, потрошил с палка лека кола

Крими

28-11-2021, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Въззивно дело ще гледа идната седмица Окръжен съд Велико Търново. С присъда по НОХД № 90/2021 г. Районен съд – Велико Търново  е признал подсъдимия Сашо А. Р. за виновен за това, че на 12.04.2020г. в с. Раданово, общ. Полски Тръмбеш, ул.„ Двадесета" пред дом № 14, противозаконно повредил чужда движима вещ - лек автомобил „Фолксваген Пасат", като счупил чрез нанасяне на удари с палка 5 броя стъкла и 2 броя огледала за гледане назад в комплект с конзолите за закрепването им, причинил изкривяване (вдлъбнатини) на автомобила с нарушаване на лаковото им покритие, с което причинил на собственика на лекия автомобил М. Г. Д. вреди в размер на общо 684.30 лева, като го е оправдал за размера над тази сума до повдигнатото обвинение - 3082.01 лева.

Първоинстанционният съд е признал подсъдимия за невинен за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като противозаконно повредил чужда движима вещ - лек автомобил „Фолксваген Пасат‘‘, крещял и псувал, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на протест на Районна прокуратура – Велико Търново.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)