МОН: Тестове за малките ученици има само до 10 декември

Животът

27-11-2021, 12:20

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

От обещаните от министъра на здравеопазването един милион теста за ученици вчера пристигнаха 168 800, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката в официалния си информационен канал. От МОН уточняват, че заедно с резервите от предишни доставки в момента в склада на Българския Червен кръст в село Лозен са налични 283 100 теста. Те едва осигуряват присъственото обучение на децата от първи до четвърти клас до 10 декември тази година.

"МОН продължава да чака с нетърпение анонсираните от Министерството на здравеопазването още милиони тестове, за да върне в клас учениците от пети клас нагоре", заявяват от образователното министерство.

Вчера в отговор на въпрос по време на пресконференция кога по-големите ученици ще се върнат в клас, здравният министър д-р Стойчо Кацаров каза, че това е решение на министъра на образованието.

"Аз съм издал заповед, че те могат да се върнат, ако е осигурена безопасна среда. Министърът на образованието и науката създава организацията по връщането на децата от 5-ти до 12-ти клас в училище и преценява кога това може да се случи", лаконично добави Кацаров.

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)