Започна подготовка за изграждане на Северен обходен път на Горна Оряховица

Мисия

27-11-2021, 12:30

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Община Горна Оряховица започна подготовка за изграждането на Северен обходен път. Той ще свързва Горна Оряховица и Източна индустриална зона с трасетата на АМ „Хемус” и АМ „Русе – Велико Търново”. Първият етап от работата по новия път е проектиране и изготвяне на парцеларен план. Пусната е обществена поръчка с две обособени позиции.
Позиция №1 е Изготвяне на парцеларен план, който служи за урегулиране на собствеността и доказване на необходимостта от одържавяване на терените, нужни за изграждане на обекта.
Позиция №2 е Изготвяне на идеен проект за нови участъци на Северен обходен път.
Общата стойност на поръчката е 47 916 лева без ДДС. Средствата се осигуряват от общинския бюджет.
Това е първата подготвителна стъпка, след която ще се търси и финансиране от външни източници.
По предварителни оценки Северният обходен път трябва да бъде с габарит Г 10,5 с преобладавящо товарно движение. Планират се две ленти с допълнителна трета в някои участъци. Началото на пътя е при пътен възел Честово.
Цялото трасе на Северния обходен път по предварителни оценки е около 12 километра. Един от големите му плюсове е, че ще изведе товарния трафик от Първомайци и Поликраище.
Процедурата по ЗОП за началното проектиране започна в началото на месеца, а офертите ще се отворят на 30 ноември.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"