Даниел Панов: Задължение на ВиК е да поддържа уличните шахти, предстои глоба за дружеството

Мисия

25-11-2021, 09:38

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поддържането на уличните шахти е задължение на ВиК „Йовковци“ и има вече шест уведомителни писма до дружеството от страна на общината, като следва глоба, съобщи кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане от общинския съветник Красин Каракоцев, свързано с пътната обстановка в общината.

Пешеходните пътеки от 2021 г. са разчертавани с така наречената боя пластик, но в момента се чака експертно становище за друг вид и, ако то е положително, маркировката ще се полага с нея, каза инж. Панов. На няколко пешеходни пътеки вече са поставени кабари от закалено стъкло, които се  използват в комбинация с пътната маркировка. При тъмно време и дъжд те отразяват светлината и сигнализират характерните участъци. 360 градуса светлоотразителност имат въпросните кабари и понасят товар до 60 тона, допълни кметът на Общината.

На конкретен въпрос за улиците „Ангел Каралийчев“ и „Иван Момчилов“, кметът съобщи, че те са били разкопани поради строителни обекти, но са възстановени. При разклона на ул. „Народни будители“ разкопаването е извършено от ВиК "Йовковци" и е негово задължение да възстанови пътната настилка. През 2022 г. община Велико Търново ще изгради улиците „Иван Хаджидимитров“, „Козлодуй“, „Народни будители“, „Димитър Благоев“ и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов