Гости от Социално предприятие „Шоколадова къща Станимира“ зарадваха хора с увреждания в Търново

Мисия

25-11-2021, 08:30

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специални гости от Социално предприятие „Шоколадова къща Станимира“ - гр. София посетиха Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в гр. Велико Търново, управляван от Фондация „Милениум".

Станимира Георгиева, основател на социалното предприятие, заедно с Ралица Станева, споделиха с потребителите в Центъра магията на шоколада и неговата сладка сила да сплотява хората. По интересен начин те представиха кратка история за произхода на шоколада, съчетана с дегустация на различни видове шоколад. Всички присъстващи имаха възможността да опитаме по чаша горещ шоколад и сами да направят  бонбони, с които да зарадват близките си.

Своята лична история за работата си, като част от екипа на „Шоколадова къща Станимира“ и създаването на рецепта за шоколадови бонбони, представи Ралица Станева, която е незряща и с примера си вдъхновява хора в неравностойно положение да се борят за реализиране на мечтите си.

Организираното от фондация "Милениум" шоколадово ателие е част от разнообразните дейности, чрез които потребителите на услугата обогатяват своите познания, развиват умения и намират нови приятелства.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)