МЗ откри телефон за въпроси относно ваксините

Животът

24-11-2021, 14:55

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Считано от днес, 24 ноември, 2021 г., всеки гражданин може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу Covid-19 на телефон 02/ 9301 445, официално открит от Министерството на здравеопазването. 

На специалната телефонна линия ще отговарят д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ-София. Специалистите ще отговарят на въпроси само от медицинско естество без организационни и административни. 

Целта е чрез телефонната линия за въпроси, свързани с ваксините и ваксинацията срещу коронавирусната инфекция, гражданите да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, при бременност и т.н.

Към момента в България са поставени общо 3,25 млн. дози ваксини. Напълно ваксинираните граждани са 1,7 млн. души. Това прави 24,6 % от населението на страната. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов