Белгия ни връща издирван рецидивист, нападнал в дома им и ограбил баба и внуче

Крими

24-11-2021, 13:53

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Велико Търново, в Белгия бе задържан и предаден на българските съдебни власти 35-годишен български гражданин. Същият е издирван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив в с. Камен през 2019 г.

В. М., е бил привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 20.04.2019 г., в с. Камен, общ. Стражица, действайки в условията на опасен рецидив, чрез посредственото извършителство на малолетно момче, влязъл в къща и нападнал възрастна жена и нейния внук. Нанасяйки удари с ръка, чрез сила взел от пострадалите два мобилни телефона, вещи и 130 лева, всичко на обща стойност 294.10 лева, без съгласието им и с намерение противозаконно да ги присвои.

След извършеното престъпление обвиняемият се укрил и спрямо него Окръжна прокуратура-Велико Търново е издала Европейска заповед за арест. В.М. е установен и задържан в Белгия. Веднага след предаването му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът е приел доводите на прокурора, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години. Обвиняемият е осъждан и е извършил грабежа в условията на опасен рецидив, като съществува опасност да се укрие, да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия