Мозаечно пано украси сградата на детска ясла „Мечо Пух“ в Търново

Мисия

20-11-2021, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изработено е от студента Калин Михов

Мозаечно пано „Светът на детската рисунка“ провокира детското любопитство и въображението на родители, които всекидневно преминават през входа на Детска ясла „Мечо Пух“ в гр. Велико Търново.

Изработено е от студента Калин Михов по повод дипломирането му в бакалавърска степен на катедра „Стенопис“ към Факултет по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Успешно завършеният проект е резултат от няколко месеца усърдна работа и огромното желание на автора да се доближи максимално близо до света на децата.

На откриването на паното, заедно с талантливия г-н Калин Михов, присъстваха Павлина Рачева - директор на Детска ясла „Мечо Пух“, доц. Борис Желев Георгиев – ръководител катедра „Стенопис“ към ФИИ, Росица Димитрова – директор Дирекция „социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново, преподаватели, директори на детски ясли и приятели.

„Благодаря от сърце на автора и преподавателите от Факултета по изобразително изкуство. Щастлива съм, че продължаваме традицията за реализиране на проекти на студентите и в други детски ясли в общината. Това е вторият завършен проект в детска ясла, и е резултат на добро партньорство и желанието ни да направим сградата още по-привлекателна и по детски красива.“ – каза Росица Димитрова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов