Година и три месеца затвор за шофьор, самокатастрофирал и ранил трима души

Крими

19-11-2021, 12:53

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново 20-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и предизвикал пътнотранспортно произшествие с трима пострадали, бе осъден на една година и три месеца лишаване от свобода и от право да управлява МПС за срок от три години.

Подсъдимият С.Н. е признат за виновен за това, че на 06.07.2020 г. на общински път от с. Велчево към републикански път на територията на Община Велико Търново, при управление на лек автомобил „БМВ 318“, нарушил правилата за движение по пътищата. Като водач не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал, в резултат на което предизвикал пътнотранспортно произшествие. При изпреварване на друг автомобил, допуснал занасяне на автомобила си, който напуснал платното за движение и навлязъл в затревен остров, разделящ двата пътя.

Автомобилът на С.Н. се ударил в дънер, блъснал се в пилон на пътен знак и го изкъртил, след което се преобърнал. При настъпилото произшествие по непредпазливост подсъдимият причинил средна телесна повреда на три лица, пътуващи в управлявания от него автомобил. Присъдата на Районен съд-Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов