Задържаха под стража мъж, ударил кола след бягство от полицейска проверка

Крими

19-11-2021, 12:46

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Арестуваният е със забрана да напуска страната заради досъдебно производство за кражба

По искане на Районна прокуратура – Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение обвиняем за престъпление по транспорта.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Габрово, С.М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 03.11.2021 г., около 00.15 ч., в гр.Севлиево, управлявал лек автомобил без свидетелство за управление на МПС. 24-годишният мъж извършил това в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото престъпление - по чл. 343“в“ ал.2 от НК. С.М. не е спрял на подаден звуков и светлинен сигнал от полицейски патрулен автомобил за извършване на проверка и продължил движението си с по–висока скорост, опитвайки се да осуети проверката. В резултат от това е причинил ПТП с материални щети, удряйки се в паркиран автомобил.

Съдът приел доводите на прокурора, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от една до три години лишаване от свобода и глоба от 500 до 1200 лева. Установено е, че лицето редовно управлява лек автомобил, без да има документ за това, а шофирането му е рисково и създава опасност. Има административно наказание по чл.78а от НК за управление на нерегистрирано МПС и присъда за управление на автомобил след употреба на наркотици. Срещу него се води и досъдебно производство – за кражба, по което е с взета мярка за неотклонение „Подписка“ и „Забрана за напускане пределите на Република България“. Налице е опасност С.М. да извърши престъпление, да се укрие или да се опита да напусне страната, въпреки наложената му забрана.

Определението на Районен съд – Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжен съд- Габрово.

         Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов