Изборният ден в областта приключи, ГЕРБ води в 4-ти МИР по предварителни данни

Животът

14-11-2021, 21:16

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Към 20,27 ч. всички избирателни секции в региона са приключили работа, няма данни за възникнали сериозни нарушения и инциденти, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.
Звената български документи за самоличност в днешния ден са издали общо 4 удостоверения. В периода 9-14 ноември са издадени общо 14 удостоверения.
Създадена е необходимата организация за съпровождане на изборните протоколи и материали.

По предварителни данни от паралелното преброяване ГЕРБ печели изборите в Четвърти Многомандатен избирателен район за народни представители, а Румен Радев и Илияна Йотова са предпочетената двойка за президент и вицепрезидент.

Втора политическа сила във Великотърновска област е БСП, а „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ са с почти изравнени сили след нея. Окончателните резултати и мандатите ще станат ясни, обаче най-рано утре. Избирателната активност малко преди края на изборния ден бе около 28%

В 420 секции гласуваха избирателите във Великотърновска област, в 311 от тях гласуването беше машинно, като в 39 от тях устройствата бяха по две. Имаше четири подвижни секции за хора, поставени под карантина заради COVID-19, две от тях бяха за избирателите във Велико Търново и по една - в общините Горна Оряховица и Павликени. Болничните секции за хора, лекуващи се от вируса, бяха три - две в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и една в общинската болница в Горна Оряховица. Урни за гласуване бяха осигурени в Дома за стари хора "Венета Ботева" във Велико Търново, в Дома за стари хора в свищовското село Овча Могила, в центровете в Карайсен, община Павликени и в сухиндолското село Горско Косово. Секция беше разкрита и в ареста във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов