23 медала за КК „Калоян“ на десетото издание на Купа Ронин

Спорт

07-11-2021, 13:59

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

8 златни, 5 сребърни и 10 бронзови медала завоюваха каратеките от КК „Калоян“ – Велико Търново по време на 10-тото издание на Купа Ронин по карате за възрастите от 7 и 16 години. Партньор за пета поредна година бе Столична община, чрез изпълнение на проект по „Програма за развитие на детско-юношеския спорт за 2021 г.”. В турнира взеха участие участие над 158 каратеки от 15 клуба на БНФК, които се надпреварваха в дисциплините Ката и Кумите в разпределянето на 36 комплекта медали.

Отборното класиране е: 1. Карате клуб Ронин 11; 2. Карате клуб Калоян; 3. Спортен клуб Будо; 4. Спортен клуб Дарис; 5. Клуб по Бойни изкуства Петромакс; 6. Спортен клуб Щит – Нови Искър; 7. Клуб по карате Атнес; 8. Спортен клуб Торнадо.

„Тази година турнирът бе особено специален, защото навърши юбилейните 10 години, с което сме изключително горди. Богатата история на клуба и нашите усилия успешно ни позиционираха като едно от най-силните карате състезания през годината. Считаме и за постижение, че изданията на турнира редовно се включват в спортния календар на Българската национална федерация по карате (БНФК). Благодарим на федерацията ни за оказаната подкрепа, благодарим и на Столична община и всички наши партньори.“, сподели Илиян Мечков, председател на КК „Ронин 11”.

Във връзка със спазването на противоепидемичните мерки и забраната за присъствие на публика по време на спортни състезания в залата, всички от организаторите, съдиите и помощния персонал бяха с валидни зелени сертификати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов