Избирателите под карантина могат да подават заявление за гласуване с подвижна избирателна урна

Животът

06-11-2021, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация могат да подават заявление за гласуване с подвижна избирателна урна на предстоящите избори на 14 ноември. Централната избирателна комисия утвърди бланка-образец на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия.
Заявлението може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс, както и по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или на съответната община по адреса, на който избирателят е поставен под задължителна карантина или задължителна изолация. В заявлението се посочват имената на избирателя, ЕГН (личен номер), постоянен адрес и адресът на карантиниране.
Към заявлението не се прилагат документи, освен пълномощно в свободен текст в случаите, в които се подава чрез пълномощник, като не се изисква нотариална заверка.
На територията на всяка община се назначава най-малко една подвижна СИК при наличие на не по-малко от 7 избиратели, поставени под задължителна карантина и задължителна изолация съгласно Закона за здравето, и заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия.
Заявлението за гласуване с подвижна урна ще откриете на следния линк:

https://www.g-oryahovica.bg/files/files/files/Zayavlenie%20karantinirani-pril-%D0%95%D0%A1-56587218.doc

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов