Директорът на ПМГ Ангел Гушев с авторитетна и престижна национална награда

Животът

02-11-2021, 15:29

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Директорът на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”, гр. Велико Търново – Ангел Гушев е третият носител на Националните наградата за принос в образованието и науката „ Акад. Благовест Сендов”

На тържествена церемония, проведена в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по време на честванията на Деня на народните будители за трета поредна година бяха връчени Националните награди за принос в образованието и науката на името на големия български учен, политик и общественик акад. Благовест Сендов.

Наградата е учредена по инициатива на Университета по библиотекознание и информационни технологии, в лицето на проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание и проф. Ирена Петева – ректор, и с активното съдействие на Синдиката на българските учители и Министерството на образованието и науката.

Наградата за принос в образованието и науката „акад. Благовест Сендов”в категорията „учител” тази година получи Ангел Гушев - директор на Природо-математическата гимназия във Велико Търново.

В категория „университетски преподавател“ носител на наградата стана деканът на Юридическия факултет в СУ „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Вълчев.

С титлата "почетен професор на УниБит" беше удостоен Кристоф Щукелбергер, професор по теология и етика от университета в Базел.

В Националната библиотека беше открита и изложба за книжовното дело на "Св. Йоан Рилски" и книжовната дейност в Рилската света обител.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)