Община Елена инициира акция за безвъзмездно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Мисия

02-11-2021, 11:10

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Община Елена инициира акция за безвъзмездно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО). Ще бъдат извозвани излезли от употреба компютри и периферни устройства, монитори, електрически и микровълнови печки и фурни, котлони, хладилници, перални и сушилни машини, съдомиялни, миксери и тостери, бойлери, прахосмукачки, телевизори, телефони, радиоапарати, касетофони и други.

За град Елена извозването на оборудването ще бъде организирано на 6 ноември, събота. Желаещите да се включат в акцията могат да заявят това на телефон 0879 101 427 всеки работен ден от 26 октомври до 4 ноември, във времето от 9 до 17 ч., посочвайки точния си адрес, вида и приблизителното количество на електроуредите, които желаят да бъдат извозени. На 5 ноември ще бъде обявен предварителен график за обход на специализиран автомобил в съботния ден на посочените адреси. При всички случаи, оборудването трябва да е изнесено пред жилищните сгради преди 10 ч. в деня на акцията (6 ноември), а може да бъде закарано и на място, в двора на „Буковец“ ЕООД в гр. Елена.

За съставните населени места заявки се подават на горепосочения телефон или чрез кметовете на кметства (кметските наместници) всеки работен ден от 26 октомври до 2 ноември, във времето от 9 до 17 ч. В зависимост от броя на желаещите, на 3 ноември ще бъде обявен график за обход на 4 и 5 ноември по населени места. Електроуредите ще бъдат събирани пред кметствата или кметските наместничества, а ако е възможно, и по домовете.

За въпроси и допълнителни уточнения еленчани могат да се обръщат към Ангелина Йорданова, главен инспектор „Околна среда и води“ при Община Елена, тел. 0879 101 427, всеки работен ден от 26 октомври до 4 ноември, във времето от 9 до 17 ч.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)