Ренета Бабулкова и Милко Тодоров са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“

Мисия

01-11-2021, 12:53

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Учителката по български език и литература и история и цивилизация Ренета Бабулкова и преподавателят по китара Милко Тодоров са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“. Отличието се присъжда за пета поредна година за високи художествени и творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката, културата и изкуството.
И тази година заради пандемията и наложените противоепидемични мерки, наградите бяха връчени на церемония в тесен кръг в Гербовата зала на Общината. Отличените получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Радвам се, че имам възможността да връча тези награди, които са призвание за вашата работа. Вашият неспирен труд продължава да разпалва пламъка на желанието за наука и изкуство у децата. Това не е останало незабелязано и затова съвсем заслужено тази година сте отличени като съвременни будители, обърна се към наградените инж. Добрев.
Ренета Бабулкова е учител по български и литература и по история и цивилизация в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица. Отдадена на професията си, възпитава през годините поколения ученици в обич към родното слово култура, историята и традициите ни. Ръководи група за български народни танци. Нейни ученици се представят достойно на олимпиади по български език и литература. През миналата година седмокласничката Елена Иванова получава най-висок резултат на областният кръг на надпреварата от всички явили се ученици от областта. Възпитаници на Ренета Бабулкова постигат отлични резултата на националното състезание „Многознайко“, а шестокласничката Нелина Вичева е носител на купата на победителя. За всичко това и още много упорит труд през годините и постигнати отлични резултати Ренета Бабулкова бе отличена с наградата „Будител на Община Горна Оряховица“ в направление „Образование и наука“.
Милко Тодоров е отличен като „Будител на Община Горна Оряховица“ в направление „Култура и изкуство“. Той е преподавател в клас „Китара“ в Музикалната школа към НЧ „Напредък – 1869“. През 42-годишната си преподавателска дейност Милко Тодоров обучава над 1 200 човека в Школата по китара. Реализирал е над 100 самостоятелни концерта и над 200 участия в концерти на Музикалната школа при НЧ „Напредък – 1869“. Милко Тодоров е преподавател с богат опит на музикалната сцена. Гордее се с успехите на талантливите си ученици – музиканти, китаристи и тонрежисьори в страната и извън нея , ръководещи музикални компании и звукозаписни студия. Въпреки, че от 2016 г. е пенсионер, продължава да развива музикалните умения на своите възпитаници.
Двамата наградени оставиха своите послания и се разписаха в Летописната книга на Община Горна Оряховица.
На церемонията в Гербовата зала присъстваха и ресорният заместник-кмет Григор Минков, както и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Маруся Гечева и председателят на НЧ „Напредък – 1869“ Атанас Петров.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов