ФК „Етър“, ФК „Ботев-Дебелец“ и СК „Болярчета“ ще модернизират стадиона в Дебелец

Спорт

29-10-2021, 11:16

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проект за 23 920 лв. спечелиха ФК „Етър“, ФК „Ботев-Дебелец“ и СК „Болярчета“, в партньорство с община Велико Търново и кметство Дебелец. Проектът е един от 16-тте, одобрени за финансиране по конкурсната програма на Сдружение „Платформа АГОРА“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Чрез мащабна дарителска кампания, от която клубовете се надяват да привлекат 65 000 лв., ще бъде модернизират стадиона в град Дебелец. Така ще се подобрят възможностите за активен спорт при децата, като ще се изгради футболен терен за формат „Футбол 5“, ще се подобри терена на стадиона, ще се купят тренировъчни пособия за детските академии на ФК Ботев – Дебелец“, ФК „Етър“ и СК „Болярчета“. Една от големите цели на футболните ръководства е да се осигури достъпност и условия за спортни занимания на открито за деца с различна степен на увреждания.

Амбицията на клубовете е да привлекат минимум 150 дарители, като за целта ще се организират срещи с представители на бизнеса и ще се създаде интернет платформа за дарения. Друга цел е подписването в рамките на проекта на поне 5 договора за дългосрочно сътрудничество с бизнес организации. Затова от трите клуба призовават и всички жители в областта, свързани с футбола, да помогнат на каузата, ангажирана със спортното бъдеще и здравето на децата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)