Проф. Костадин Ангелов: Кацаров, легла има! Организирай системата!

Животът

28-10-2021, 13:47

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души, казва професорът

Няколко въпроса задава днес в пост в социалните мрежи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Темата е броят на интензивните легла в страната, свършват ли наистина или се крие реалният брой хора, настанени в реанимация:

 

“Интензивни легла - няма”. “Интензивните легла в София свършват”. “Не достигат интензивни легла”. Тези новини се чуват от телевизора в последните два-три дни. Заглавията на информационните агенции са същите.

Румен Радев, при PR посещението си в столичната Спешна помощ каза: “На едно огромно табло са показани всички свободни легла. Там, където беше брой интензивни легла свети в червено. Проблемът е в изчерпване на леглата в реанимацията.” Вчера, bTV и NOVA показаха координационното таблото на ЦСМП София и съобщиха, че свободни реанимационни легла има само в “Пирогов” (снимка 1). Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват.

ОБАЧЕ!!!

Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!! (Снимка 2)

В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация.

Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души. (Снимка 3) Кацаров, легла има! Организирай системата!

Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов