Проф. Костадин Ангелов: Кацаров, легла има! Организирай системата!

Животът

28-10-2021, 13:47

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души, казва професорът

Няколко въпроса задава днес в пост в социалните мрежи бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Темата е броят на интензивните легла в страната, свършват ли наистина или се крие реалният брой хора, настанени в реанимация:

 

“Интензивни легла - няма”. “Интензивните легла в София свършват”. “Не достигат интензивни легла”. Тези новини се чуват от телевизора в последните два-три дни. Заглавията на информационните агенции са същите.

Румен Радев, при PR посещението си в столичната Спешна помощ каза: “На едно огромно табло са показани всички свободни легла. Там, където беше брой интензивни легла свети в червено. Проблемът е в изчерпване на леглата в реанимацията.” Вчера, bTV и NOVA показаха координационното таблото на ЦСМП София и съобщиха, че свободни реанимационни легла има само в “Пирогов” (снимка 1). Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват.

ОБАЧЕ!!!

Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!! (Снимка 2)

В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация.

Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души. (Снимка 3) Кацаров, легла има! Организирай системата!

Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия