Поредица от успехи за учениците на ПГСАГ „Ангел Попов“

Мисия

25-10-2021, 12:02

Снимка:

ПГСАГ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ани Еросалимова от 12 клас, специалност „Интерорен дизайн“, бе отличена със специалната награда за рисунка в единайсетия национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“, организиран от Институт „Конфуций“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“. А Елица Тонкова, също специалност „Интериорен дизайн“, спечели първото място в категорията Колаж, а в същата категория Йоана Иванова е с поощрителна награда. Повече от 300 участници от над 20 населени места в България са изпратили свои творби в категориите презентация, рисунка, колаж, есе, приказка, стихотворение, разказ и реферат.

Отлично се представиха дванайсетокласниците Виктория Костова – първо място, Васил Кюркчиев – второ място и Румен Блажев – трето място, в националния конкурс „Морето не е за една ваканция“, организиран от МОН, НДД, РУО Бургас. И тримата призьори изучават специалност „Интериорен дизайн“ и са участвали с компютърни колажи в конкурса. Темата е свързана със замърсяването на Черно море, вследствие човешката дейност, особено по време на туристическия сезон. Натрупването на отпадъци, предимно пластмасови, нанася вреда както на морските организми, така и на здравето на хората. С участието си в конкурса младите хора изразяват гражданска позиция и се стремят да увличат все повече млади хора в екологичните дейности, които те сами да организират.

Ръководител на наградените ученици е госпожа Даниела Петрова, старши учител практическо обучение по специалността в гимназията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов