Проф. Анастас Герджиков: Радев призна, че не е защитил българските интереси в Брюксел

Мисия

23-10-2021, 15:32

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Президентът трябва да поеме отговорност и за здравната криза, всички виждаме правителство, което не се справя с пандемията

„Основен приоритет и най-важна отговорност на един президент е да отстоява националния интерес. На този етап това не се случва дори в отношенията ни с европейските партньори. По собственото му признание в Брюксел, г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония“. Това каза проф. Анастас Герджиков, който днес, заедно с полк. Невяна Митева, се срещнаха с  граждани във Велико Търново.

„На една такава среща българският президент трябва да покаже гръбнак и твърда позиция. Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите“, смята проф. Герджиков. На такава среща българският президент би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев.“ – беше категоричен проф. Герджиков.

Полк Невяна Митева сподели, че Велико Търново и НВУ са и дали много, като именно тук тя е станала дисциплиниран и стойностен военнослужещ, научен да мисли първо за народа и родината си и за тяхното благоденствие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов