Гран При, две златни и едно сребърно отличие за ВС "Таланти" при НЧ "Искра"

Велико Търново Лайф

21-10-2021, 10:58

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Певците на музикалния педагог Венелина Пъневска от ВС "Таланти" при Народно читалище "Искра" отново донесоха няколко призови награди във Велико Търново, този път участвайки във фестивала за детска песен "Лей се песен", който се проведе в София.

12-годишната Ангелика Любомирова грабна най-голямата награда на форума- Гран при на фестивала, като надви всички други участници, от всички възрастови групи. Тя се представи с песента на Ани Лорак "Солнце".

А първото място за индивидуалното си изпълнение в Търново се прибра и 8-годишният Калоян Минчев, който завоюва своето злато с песента "Лялечка".

Първо място в категория "Вокални ансамбли" спечели и дуета на Рада Георгиева и Ангелика Любомирова с песента "Вдвоём". Рада Георгиева пък грабна среброто в категория солисти, изпълнявайки песента "Снег".

Фестивалът "Лей се детска песен" се организира от Дружество „Руски камерен театър”, Младежко обединение „Стремеж” и Руски културно-информационен център.

Фестивалът е за деца от 5 до 18 год. възраст, а целите му са популяризация на руската детска песен сред децата в България, създаване на условия за общуване и популяризация на детската изява и творчество.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов