Лекарската колегия на БЛС във Велико Търново поиска оставката на шефа на НЗОК

Новините

20-10-2021, 20:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Регионалните лекарски колегии на Българския лекарски съюз от Ст.Загора, Плевен, Кърджали, Пазарджик, Сливен, Варна и Велико Търново поискаха оставката на проф. Салчев - управител на Националната здравно-осигурителна каса. Декларации с тяхното настояване бяха получени в централата на БЛС, съобщиха от гилдията. Във всяка от тях се настоява управителят на НЗОК да се оттегли от поста си.

Това е вторият път, в който редица Регионални лекарски колегии от страната (РЛК Варна, РЛК Плевен, РЛК Монтана, РЛК Ст. Загора) искат оставката на проф. Салчев. Първият път беше през лятото, когато те подкрепиха декларацията на Столичната лекарска колегия.

Ето текста на декларация на Регионалната лекарска колегия към БЛС във Велико Търново:

Във връзка с проведената среща между БЛС и НЗОК на 18.10.2021 г. и нежеланието на отсрещната страна да участва в изпълнението на задълженията си по НРД, за пореден път ръководството на НЗОК и нейният управител д-р Салчев демонстрират арогантност, неуважение и високомерие към БЛС. Този маниер на комуникация от страна на проф. Салчев и ръководството на НЗОК не е отсега. И през изтичащата 2021 г. не се забелязва промяна в отношението им към проблемите на съсловието. Смятаме, че времето за добронамерена дипломация е изтекло. Настояваме за оставка на управителя – проф. Салчев и представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов