Станислав Стоянов: Върнаха България 15 години назад, вместо за развитие говорим за оцеляване

Животът

19-10-2021, 12:42

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Държавата ни дори вече не е на автопилот. Летим към бездната и екипажът стои безучастно, очаквайки неизбежното. България се върна 15 години назад – във времената, в които не се търсеше отговорност и се имитираше дейност. Премиерът нямаше представа какво се случва по министерствата, организираха се форуми и кръгли маси, от които не произтичаше нищо. Сега е същото – много се приказва, нищо не се прави. Вместо за развитие говорим за оцеляване. Това заяви общественикът и предприемач от Велико Търново Станислав Стоянов, описвайки промяната в ситуацията в страната през последната половин година.

„С носталгия си спомням времето, в което си говорехме за завършване на магистралите, за модернизация на железниците, за рехабилитация на ВиК-инфраструктурата и напоителните системи. Работеше се усилено за завършване на образователната реформа, за обновяване и енергийна ефективност на жилищата на хората, за икономическия растеж и влизането ни в Еврозоната.“, посочи Станислав Стоянов.

„Днес ситуацията надмина и най-смелите ми очаквания. Кризата не се управлява, а се наблюдава отстрани. Хората са изоставени, държава няма. Всеки се оправя сам. Икономиката е в колапс. Помощите, които се изплащат за бизнеса, са по старите програми, организирани от правителството на ГЕРБ. Планът за възстановяване и устойчивост бе внесен пет месеца и половина след крайния срок, а можеше България да получи милиард и половина по него още тази година. Не е договорен механизма за капацитет, с който можеше да бъде подпомогната българската енергетика“, продължи с критиката си Стоянов. По думите му крайният популизъм в предходните две народни събрания е изненадал дори служебния финансов министър.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"