135 социално слаби и крайно нуждаещи се от община Велико Търново получиха обяд

Мисия

16-10-2021, 10:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Домашен социален патронаж към Община Велико Търново приготви благотворителен обяд (основно ястие и десерт) за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица – потребители на социалната услуга „Обществена трапезария“. Инициативата се реализира за шеста поредна година в партньорство с местната структура на Български червен кръст. Чрез дарителска акция проведена от БЧК на територията на два супермаркета в града са осигурени хранителните продукти за приготвяне на топлите порции.

Младежите от местната организация се включиха в раздаването на обяда, който е допълнение към храната, ежедневно приготвяна за 135-те потребители на Обществената трапезария.

С инициативата се цели да се напомни, че не всеки има възможност да осигури прехраната си, като посланието е да бъдем благодарни за храната и да търсим начин да помагаме на тези, които нямат своя топъл обяд.

Осигуряването на готова за консумация храна на хората в нужда е сред приоритетите и ангажиментите на Община Велико Търново в изпълнение на местната социална политика. Чрез социалната услуга „Обществена трапезария“, функционираща в гр. Велико Търново абсолютно безплатно, всеки делничен ден се предоставя топла храна, приготвена от Домашен социален патронаж - Велико Търново за 135 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица. Финансирането е осигурено по Проект на Община Велико Търново от Фонд „Социална закрила“ към МТСП.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов