За шеста поредна година Ротари клуб - Велико Търново награждава талантливи ученици от старата столица

Животът

13-10-2021, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Девет изявени възпитаници на великотърновски училища ще бъдат наградени от Ротари клуб – Велико Търново. Церемонията ще се проведе утре вечер в Ритуалната зала на Община Велико Търново от 18 часа.

Учениците ще получат финансово поощрение във вид на ваучери. Всички те са носители на престижни награди от национални олимпиади и състезания и са завоювали призови места в надпреварата в различни области – информационни технологии, история, химия, физика и др. Наградените са възпитаници на няколко великотърновски училища.

Ваучерите, чийто финансов еквивалент е 250 и 150 лева, ще бъдат връчени на призьорите от президента на клуба Венелин Иванов, в присъствието на представители на Общината, членове на клуба, родители, преподаватели и приятели на учениците.

От 2015 година Ротари клуб – Велико Търново изпълнява проекта „Талантливите деца на Велико Търново” .

Образованието на децата е един от фокусите на дейност на най-голямата хуманитарна организация. Тези награди са стимул както за учениците, така и за техните преподаватели и родители, които полагат усилия за възпитанието и обучението на талантливи млади хора в България, посочват от Ротари клуб – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов