13 октомври назад във времето

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

1307 г. - Над 140 тамплиери във Франция са арестувани от агенти на Филип IV, след което са измъчвани, за да признаят обвинения в ерес.

1884 г. - Международно прието е, че нулевият меридиан минава над Гринуич (Великобритания).

1899 г. - В България е съставено правителство начело с Тодор Иванчов.

1919 г. - След края на Първата световна война Антантата установява протекторат в Беломорска Тракия.

1923 г. - Столицата на Турция е преместена от Истанбул в Анкара.

1943 г. - Втора световна война: Новото правителство на Италия, начело с Пиетро Бадолио обявява война на нацистка Германия и Страните от Оста.

1943 г. - Втора световна война: Рига, столицата на Латвия, е превзета от Червената армия

1976 г. - Боливийски товарен самолет Боинг 707 пада върху главната улица в град Санта Крус де ла Сиера, Боливия, при което загиват 102 души (97, повечето от които деца, на земята).

1983 г. - Космическата совалка Чалънджър се приземява успешно със седем астронавти на борда - най-многобройния екипаж в историята на космическите полети.

1990 г. - Американския президент Джордж Буш награждава Джон Атанасов с националния медал за техника и технологии с думите: „Професор Джон Атанасов, който винаги е подчертавал българския си произход и се гордее с него, е пример за всички...". Това е най-голямото отличие в живота на бащата на компютрите.

1991 - В България са проведени избори за 36 Народно събрание.

1994 г. - Президентът Желю Желев назначава с указ служебно 81 правителство на България с първата жена министър-председател на България Ренета Инджова.

1999 г. - Във Франция са разрешени със закон еднополовите бракове.