Енчо Керязов даде отлична оценка на спортната база в Горна Оряховица

Спорт

12-10-2021, 18:18

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отлична оценка на местната спортна база даде Енчо Керязов. Световноизвестният акробат и понастоящем заместник-кмет на Ямбол гостува в Горна Оряховица със съдействието на бившия председател на Общинския съвет и народен представител в 45-то и 46-то народни събрания. Визитата е в рамките на поредицата мотивационни срещи с известни спортисти, част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 година. Идеята за срещите е на Горнооряховския младежки парламент, който е партньор на общината при реализиране на спортните събития.
Гостът бе посрещнат официално в Гербовата зала на Общината от кмета инж. Добромир Добрев. На срещата присъстваха и заместник-кметовете, секретарят на Общината инж. Клавдия Григорова – Ганчева, директорът ан Общинското предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова, както и представители на Горнооряховския младежки парламент и акробати от двата местни клуба.
Преди срещата с градоначалника и общинското ръководство, Енчо Керязов разгледа залата по акробатика и се срещна с най-успешните горнооряховски акробати. Смея да твърдя, че имате най-добрата тренировъчна зала в България. Изключително приятно съм изненадан да видя, че общинското ръководство се гордее с вашите постижения и полага усилия да тренирате в много добри условия. Много е хубаво, че продължавате да пазите традициите на спортната акробатика, защото в близкото минало по-голямата част от националния отбор бяха предимно състезатели от Горна Оряховица. Повече от 20 години не съм бил във вашия град и сега ми е изключително приятно да вляза в тази страхотна залата, обърна се към състезателите Енчо Керязов.
Докато наблюдава тренировките на акробатите, световната звезда отправи предизвикателство към Мартин Николов, който заедно с брат си Данаил вече имат десетки отличия от състезания по акробатика и дават заявка трайно да се настанят в елита на този спорт. Младият талант има по-малко от месец, за да отработи фигурата опорна везна и да успее да я задържа поне 5 секунди. Направи ли го, Мартин ще спечели облог със световната звезда на акробатиката и еквилибристиката Енчо Керязов. А срещата е определена за 6 ноември, когато в Сливен ще се проведе турнирът „Млад акробат“. В тренировъчната зала гостът разговаря с горнооряховските надежди на акробатиката, които тренират под наставничеството на Йорданка Кочева в „Джим Денс“ и Николай Михайлов в „Акро Нова“. В залата бе и селекционерът на националните ни отбори Драгомир Драганов, който също не скри задоволството си от условията, които са създадени за младите спортисти в Горна Оряховица.
Енчо Керязов разгледа и другите зали в спортен комплекс „Никола Петров“ и даде отлична оценка на базата, в която тренират и се подготвят горнооряховските спортисти.
Вашата оценка много ни радва и ние можем само да се гордеем, че имаме такива клубове, които дават възможност на младите таланти да развиват спортните си заложби, приветства госта инж. Добромир Добрев. Удовлетворен съм, че през шестте години, в които бях част от местната власт – 4 като съветник и 2 като председател на Общинския съвет, с кмета инж. Добрев създадохме симбиоза по отношение на спорта и младежките дейности. Успех за нас е оценката, която ни дава легенда като Енчо Керязов, но още по-голям успех е, че толкова млади хора са ангажирани в спортните школи в града ни, коментира Димитър Николов. И треньорите ни са на световна величина, допълни още инж. Добрев.
Енчо Керязов имаше възможността да разговаря и с представителите на Горнооряховския младежки парламент и с младите акробати и техните треньори. Гостът пожела на младите хора упорита работа и много бъдещи успехи. Всичко е във вашите ръце. Работете и разчитайте първо на себе си, апелира към младежите световноизвестният акробат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов