Наказателни постановления за над 23 000 лв. издадоха през септември от РИОСВ

Животът

08-10-2021, 08:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През месец септември от експертите на РИОСВ – Велико Търново са извършени 95 проверки на 86 обекта на територията на Великотърновска и Габровска области. В рамките на осъществения контрол са издадени 16 предписания. Извършени са 18 проверки по сигнали и жалби.

Издадени са 6 (шест) наказателни постановления на обща стойност 23 300 лв.

Наложена е текуща месечна санкция на дружество в размер на 460,86 лв. за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, посочени в Разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води.

Общо събраните суми по наложени санкции в предишни периоди са 4366,08 лв. От получените суми 3492,86 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.

При проверки на сигнали за замърсявания с отпадъци е констатирано, че общините Павликени, Велико Търново и Горна Оряховица са организирали почистването на замърсявания с отпадъци на общински път с. Сломер – с. Караисен, улици в кв. „Картала“ и централна градска част на Велико Търново и поляната до моста за с. Първомайци, общ. Горна Оряховица.

След сигнали за миризми на полиетилен във Велико Търново е дадено предписание на "Мегапорт" ЕООД за изграждане на обезмирисително съоръжение на изхода на общообменната вентилация на цеха, в който е разположена рециклиращата инсталация за отпадъчна пластмаса. 

За разпространението на миризми извън площадката на "Кроношпан България" ЕООД, на дружеството е съставен административен акт. Предстои издаване на наказателно постановление.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов