Над 70 експерти от 6 държави дискутират в НВУ отбранителните технологии

Мисия

06-10-2021, 14:41

Снимка:

НВУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повече от 70 експерти, преподаватели и учени от шест държави участват в Международната научна конференция на тема „Отбранителни технологии“, която започна във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Гости от военни и цивилни университети от Полша, Румъния, Латвия, Гърция и Хърватска, преподаватели от Военния университет и Военна академия „Г.С. Раковски“, представители на Министерството на отбраната и на военни поделения в страната представят усъвършенствани и нови технологии в сферата на отбраната.

24 са чуждестранните гости, които се включиха в двудневния форум и те са от Военнотехническата академия „Фердинанд I“ в Букурещ и Военновъздушната академия „Хенри Коанда“ в Брашов в Румъния, от Университет по военни науки и Военния университет по технологии във Варшава, Полша, Академията по технологии в Латвия, Хърватската академия по отбраната „Д-р Франьо Туджман“ в Загреб, Гръцката сухопътна академия в Атина и университета „Спиру Харет“ в Румъния.

„Ще работим в шест секции, които са посветени на сигурността и отбраната, на киберсигурността, социалните науки, геодезията, на комуникационните и компютърните технологии и на темата „Въоръжение, технологии, логистика“, коментира полк. доц. д-р инж. Чавдар Минчев, който е зам.-декан на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет.

„Изключително горд съм да посрещна в Шумен и да приветствам всички наши партньори. Вярвам, че само заедно можем да търсим и да намерим отговорите на тези толкова ключови въпроси, свързани с отбранителните технологии. В съвременния 21 век те са важни и за защитата на всяка страна, но и за света“, каза при откриването на конференцията началникът на Националния военен университет бриг. генерал Иван Маламов, който даде старт на форума.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов