Четирима млади актьори с дебют на великотърновска сцена в спектакъла „На изток от Рая“

Велико Търново Лайф

28-09-2021, 10:57

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Постановката „На изток от Рая“ по емблематичния роман на Джон Стайнбек е най-новото заглавие в афиша на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Премиерните спектакли са на 5 октомври и на 12 октомври от 19 часа в камерна зала на МДТ. На 15 октомври от 19,30 часа е премиерата на софийска сцена в Нов театър НДК.

Режисьор на „На изток от Рая“ е Бойко Илиев, който е и автор на драматизацията. Известният режисьор е художествен ръководител на драматичния отдел на великотърновския театър и е познат на публиката в старата столица със спектаклите „Хъшове“, „Милионерът“, „Графиня Марица“ и др.

В творческия екип на новата театрална постановка участват още Лидия Къркеланова, която работи над сценографията и костюмите, и Петър Атанасчев – автор на музиката.

Звездата на великотърновския театър Стефка Златкова се превъплъщава в образа на Кейт в спектакъла, а ролята на Адам изпълнява Стоян Борисов. Четирима млади актьори ще дебютират на сцената на МДТ „Константин Кисимов“ в премиерната постановка. Никол Бойчева и Боян Фърцов са възпитаници на Випуск 2021 на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където са се дипломирали в класа на проф. Пламен Марков. Кирил Милушев е завършил Департамент Театър при Нов български университет, а Тони Христова - Театралния колеж „Любен Гройс“ в София. Въпреки че са едва в началото на своя творчески път, и четиримата имат изяви на театралната и филмова сцена. От новия творчески сезон те вече са част от драматичната трупа на театъра в старата столица.

През февруари 2022 г. се навършват 120 години от рождението на големия американски романист Джон Стайнбек. Толкова години след написването на брилянтния негов роман „На изток от Рая“, той продължава да ни вълнува и предизвиква. Нобеловата награда за литература е сама малка част от признанието, което е получил приживе за своята литературна дейност.

Билети за представленията на „На изток от Рая“ вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново, както и в билетния център на НДК в София.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов