Пътна полиция с апел – предстоят минусови температури сутрин, шофирайте внимателно!

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дните на безопасността на пътя се проведоха в периода от 16 до 22 септември. Те са част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol и по този повод бяха реализирани редица инициативи, както от полицията, така и от държавни и неправителствени организации, и частни лица.

Акцентът тази година бе поставен върху разсейването, най-вече от страна на водачите, но и към спазване на правата и задълженията на  пешеходците като участници в движението по пътищата.

За времето на операцията са проверени близо 40 000 превозни средства, съобщиха от ГДНП „Пътна полиция“. Установените в този период нарушения са 18 419.

По отношение на разсейването, констатирани са 366 случая, при които водачи са управлявали в нарушение на Закона за движение по пътищата, като са ползвали мобилно устройство  по време на управление на техните превозни средства. Установени са и 1 786 случая на неизползване на обезопасителни средства. 61 водачи са наказани за отнемане на предимство на пешеходец. 651 пък са случаите на нарушения, извършени от пешеходци.

От „Пътна полиция“ напомнят, че във връзка с промените във времето и вече минусовите температури в сутрешните часове, шофьорите трябва да са изключително внимателни и да се движат със съобразена с метеорологичните условия скорост.