25 септември назад във времето

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

1396 г. - Султан Баязид I разгромява кръстоносната армия на унгарския крал и император на Свещената римска империя Сигизмунд Люксембургски в Битката при Никопол, и продължава настъплението си в Европа.

1513 г. - Испанският конкистадор Васко Нунес де Балбоа става първият европеец, достигнал Тихия океан.
1768 г. - Руско-турска война (1768-1774): Султан Мустафа III обявява война на Русия.
1794 г. - Oснован e град Одеса.
1869 г. - В Браила (Румъния) е създадено Българското книжовно дружество (БКД), трансформирано по-късно в Българска академия на науките (БАН).
1918 г. - Подписан е Берлинският протокол между представители на Царство България, Германия, Австро-Унгария и Османската империя, с който Северна Добруджа е предададена на Царство България.
1923 г. - Започва боят при гара Бойчиновци - едно от най-големите сражения по време на Септемврийското въстание в България.
1974 г. - Група учени излизат със съобщението, че продължаващото използване на аерозоли може да доведе до образуване на дупка в озоновия слой на атмосферата на Земята, покачване на температурата на планетата и рязък скок в раковите заболявания.
1990 г. - България става член на Международния валутен фонд и на Световната банка.
1998 г. - Бордът на директорите на Международния валутен фонд одобрява шестото тригодишно споразумение с България, според което на страната се предвижда да бъдат отпуснати 840 млн. долара.