Областният управител прие посланика на Република Азербайджан

Мисия

24-09-2021, 17:02

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областният управител Георги Гугучков прие посланика на Република Азербайджан Н. Пр. г-н Хюсейн Джалал Оглу Хюсейнов. На срещата се обсъдиха важни въпроси по теми, които биха допринесли за продължаване на добрите отношения между област Велико Търново и Република Азербайджан. На разговора присъстваха и заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова. По време на срещата двете страни очертаха аспекти за бъдещи партньорства, като популяризирането на културата на Азербайджан и развитие на двустранните икономическите връзки. Областният управител запозна посланика с географско-икономическото и териториално устройство на област Велико Търново. Той изказа благодарности на азербайджанската фондация за историческо и културно наследство „Гейдар Алиев“, предоставила през май 2015 г. средства за реставрация, консервация и социализация на музейния резерват Трапезица във Велико Търново.
„Ние разглеждаме проекта за възстановяването на крепостта Трапезица, осъществен с подкрепата на фондация „Гейдар Алиев“, който е първият проект от подобен мащаб на Азербайджан в Източна Европа, както и личната ангажираност на председателя на фондацията Мехрибан Алиева, като потвърждение за отличните възможности за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между област Велико Търново и Азербайджан“, каза г-н Гугучков.
Н. Пр. г-н Хюсейн Джалал Оглу Хюсейнов благодари на областния управител Георги Гугучков за посрещането и ползотворната среща.
В края на разговора двамата размениха протоколни подаръци. Областният управител получи традиционни сувенири, а посланикът на Азербайджан плакет на Областна администрация Велико Търново и ръчно изработена керамика.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)