Инж. Даниел Панов и Венцислав Спирдонов участват в Годишната среща на местните власти

Мисия

20-09-2021, 11:16

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С икономически форум, посветен на новите перспективи пред партньорството между държавните институции, местната власт и бизнеса в курорта „Албена“ започна Годишната среща на местните власти. В нея участие вземат кметът на община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ инж. Даниел Панов и председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.

„Обществените събития през тази година ни показват ясно, че са нужни нови модели на мислене и общуване“ – каза при откриването на събитието инж. Даниел Панов. „Икономическо възстановяване, регионална самостоятелност и устойчиво развитие са трите ключови теми, около които в следващите дни ще се развият нашите дискусии“ – подчерта той и обърна внимание, че в тези направления през следващите години ще бъдат фокусирани както усилията на общините, така и дейността на НСОРБ.

Официален гост на събитието бе заместник-посланикът на САЩ г-жа Андриа Брулет-Родригез.

Как местната власт да подпомогне бизнеса в приемането през кризата, как най-умно да бъдат инвестирани средствата от европейската солидарност и Плана за възстановяване и развитие, как да бъдат координирани усилията на централната и местните администрации,  за да гарантират ефикасното инвестиране на всяко евро от европейската солидарност - тези въпроси очертават част от аспектите на форума „Партньорства за развитие и инвестиции“. Конференцията е част от Годишната среща на местните власти. Присъстващите кметове и председатели на общински съвети споделиха за големите надежди, които възлагат на Плана за възстановяване и развитие и го определиха като „уникална възможност за България“. Те припомниха, че държавата трябва има ясен план за решаване на регионалните неравенства, да определи секторите, които имат потенциал да привличат инвеститорски интерес, съобразно спецификата и даденостите на регионите.

Днес Годишната среща на местните власти продължава с Общо събрание на НСОРБ и дискусионни форуми по две от ключовите теми в дневния ред на българските общини – децентрализацията на управлението и съвременните устойчиви решения, които поставя политиката на ЕС Зелената сделка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов