Ресторантьори и хотелиери започнаха от Велико Търново масови протести

Животът

02-09-2021, 18:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) започва масови протести с блокади в цялата страна. Те стартираха днес от Велико Търново, където над 500 собственици и техните служители затвориха обектите си и в рамките на два часа протестираха в центъра на старата столица и на възлово кръстовище. С тях беше и председателя на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

"Няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките, и като цяло браншовите организации ще бойкотираме тази заповед и няма да я спазим, нито ще спазим работното време до 22.00 часа", каза пред журналисти Ричард Алибегов. „Отказваме да носим здравната отговорност. Искаме тя да бъде споделена. Нашите заведения, нашите хора не са разпространители на Ковид. Държавната администрация не е ваксинирана, и още по-лошо – лекарите. Получава се парадокс – ще идват неваксинирани държавни служители да проверяват дали нашите клиенти са ваксинирани. Няма да приемем това нещо“, допълни Алибегов.

Протестиращите се обявиха в защита правото си на труд и срещу мерките за затваряне на бизнесите, чиито персонал и клиенти не са 100% ваксинирани. „През последните десетилетия постоянно ни делят – на бели и черни, на бедни и богати, сега – на ваксинирани и неваксинирани!“ – изрази протеста си Димитър Манолов, един от крупните ресторантьори в областта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов