Християн Стоянов донесе още един сребърен медал за страната от Параолимпийските игри

Снимка:

атлетика.бг

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Габровецът Християн Стоянов донесе втория медал за България от Параолимпийските игри в Токио. След като вчера Ружди Ружди спечели сребърен медал в тласкането на гюле в категория F55, тази нощ Стоянов също грабна среброто на 1500 м в клас Т46, предаде БНР.

Световният шампион в тази дисциплина направи силно бягане, но малко не му достигна да завоюва златото. Той водеше почти през цялата последна обиколка, но във финалните метри силите му го напуснаха и той позволи на руснака Александър Яремчук да го изпревари и да спечели олимпийската титла с време 3:52.08 минути. Българинът завърши с време 3:52.63.

Бронзовият медал пък остана за представителя на Уганда Дейвид Емонг, който завърши с личен рекорд от 3:53.51 минути. Все пак 23-годишният Стоянов подобри сериозно постижението си от Олимпийските игри в Рио 2016, когато остана на 7-ото място в тази дисциплина.

Християн Стоянов е роден през 1998 година в Габрово, има увреждане на дясната ръка. Започва да се занимава със спорт в училище, през 2011 година. Състезава се за габровския отбор „Орловец 93“ с треньор Веселин Георгиев.