Наградиха отличниците на випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ на НВУ

Мисия

25-07-2021, 12:18

Снимка:

НВУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-добрите лейтенанти от випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ на Националния военен университет „Васил Левски“ бяха наградени за постигнати високи резултати в курса на обучение и за класиране на призови места в държавни военни шампионати и първенства. Младите офицери получиха своите отличия на тържествен ритуал от началника на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов.

Първенецът на випуска лейт. Красимир Йорданов е удостоен с грамота и знак „Полк. Борис Дрангов“. Освен това лейтенантът получи грамота за това че е випускникът с най-висок успех в своята специализация „Мотопехотни и танкови войски“. Той взе и паричната премия на „Асет Банк“, наградата на началника на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ и приза на сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“. Трима са отличниците на випуска – лейт. Красимир Йорданов, лейт. Ангел Мацурев и лейт. Ивелин Василев. Те са и тазгодишните носители на грамотата Cum Laude. Като първенци в своите специалности – лейт. Мацурев на специализация „Военни комуникационни и информационни системи“, а лейт. Василев на „Материални средства, придвижване и транспорт“ получиха грамота от началника на НВУ. Лейт. Василев е носител и на наградата на банка ДСК. С грамота и статуетка от комитет „Генерал Сава Муткуров“ за постигнати отлични резултати в курса на обучение е отличен лейт. Христо Генджов. Грамота от началника на НВУ за постигнати най-високи резултати в курса на обучение във военните специализации получават и: лейт. Иван Димитров, първенец в специализация „Разузнаване“; лейт. Евгени Гърдев, първи в специализация „Инженерни войски“; лейт. Силвия Манолова, с най-висок успех в специализация „Войски за ядрена, химическа, биологическа защита и екология“; лейт. Милена Пармакова, първа в специализация „Сигнално разузнаване и електронна война“; лейт. Борис Банев, първенецът на „Военни комуникационни и информационни системи“ (Комуникационни техники и технологии); лейт. Мартин Стефанов, първенец на „Танкова и автомобилна техника“; лейт. Васил Стоилов Александров, първенецът на специализация „Полева артилерия“ и носител на второто отличие на сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“; лейт. Денислав Петков, първенецът на „Противовъздушна отбрана на войските“; лейт. Мирослав Димитров, първи в специализация „Артилерийско и зенитно-ракетно въоръжение, оптика и бойни припаси“ и лейт. Виктор Стоянов, първи по успех в „Зенитно-ракетни войски“.

Управителният съвет на Войсковият университетски спортен клуб „Васил Левски“ отличи с плакети най-добрите спортисти лейт. Валентин Атанасов и лейт. Веселин Едрев. Грамоти за принос в развитието на спорта в НВУ и за класиране в призови места в държавни военни шампионати и първенства получиха лейт. Васил Василев, лейт. Георги Ванков, лейт. Йоана Русева, лейт. Венцислав Венков, лейт. Даяна Георгиева, лейт. Николай Дишков, лейт. Илиян Иванов, лейт. Иван Карабобев, лейт. Никола Мерджанов, лейт. Милена Пармакова, лейт. Искра Найденова, лейт. Борислав Николов и лейт. Кирил Пенчев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов