Тържествено откриха 44-тия Международен летен семинар по български език и култура

Мисия

12-07-2021, 14:32

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С много усмивки и положителни емоции във Великотърновския университет тържествено беше открит 44. Международен летен семинар по български език и култура.

В тазгодишното издание на форума участие ще вземат 70 участници от 22 държави от 2 континента (Европа и Азия).

Ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов приветства участниците и откри МЛС.

„Уважаеми колеги, уважаеми участници в 44. Международен летен семинар по български език и култура, за мен е удоволствие да Ви приветствам с „Добре дошли!“ в старопрестолния град Велико Търново, в духовната столица на България. По традиция през юли започва нашият семинар. И така вече 44 години. Но традициите не са това, което бяха. И миналата година ви очаквахме. И отново направихме семинар, на който много ни липсвахте. Затова тази година сме Ви подготвили богата програма. Постарахме се да имате добри условия. Затова съм сигурен, че ще направим запомнящ се семинар. Защото знам с какво нетърпение сте го очаквали. Водим се от любовта към живота и словото, вярваме в успеха, мечтаем и се надяваме, че заедно ще преминем и през това изпитание, защото сме силни духом. Защото ние сме Семинарът! На многая и благая лета!“, каза в приветствието си проф. Хр. Бонджолов.

Семинарът е организиран от Великотърновския университет с подкрепата на Министерството на образованието и науката на Р България и със съдействието на Община Велико Търново. Неговата основна цел е да утвърждава българистиката в чужбина чрез учебни, изследователски, приложни и издателски програми. Със своята дейност Международният летен семинар по български език и култура е част от модерния облик на ВТУ и на Велико Търново – старата столица на България, традиционно средище на общославянската духовност и на православието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов