С 15 000 лв. община Горна Оряховица ще стимулира талантливи ученици

Мисия

18-06-2021, 13:13

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15 000 лв. са заложени в общинския бюджет за 2021 г. за стимулиране на постижения на ученици. С финансови премии ще бъдат отличени призови класирания през учебната 2020/ 2021 г. на национално и международно ниво в състезания, които не са включени в националния календар, но са съизмерими с тях като представителност на участието.
Община Горна Оряховица е една от малкото общини, които заделят средства в бюджета си за стимулиране на деца, показали високи резултати в национални и международни състезания и конкурси. От 2006 г. общинска администрация разработва, а Общинският съвет приема Програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които се обучават в общинските училища.
През 2020 г. 76 талантливи деца от Общината са били финансово стимулирани в рамките на Програмата. Броят на децата е малко по-малък от предишната година, но това се дължи на факта, че заради пандемията, голяма част от конкурсите и състезанията не се проведоха.
Информация за начало на прием на документи по Програмата ще бъде изпратена към училищата и спортните клубове на 21 юни.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"