Търновската библиотека обяви национален конкурс за криминален разказ

Мисия

24-05-2021, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Регионална библиотека "Петко Р. Славейков" гр. Велико Търново обяви национален конкурс за написване на криминален разказ под общ надслов

„/Не/разкритият случай”.

В националната надпревара се приканват да вземат участие различни лица, без ограничения по възраст или професия. Всеки от пожелалите да се включи може да представи само по един свой разказ, независимо дали той вече е бил публикуван или е напълно нов. Обемът на текста следва да бъде най-малко 5 и най-много 20 печатни страници, формат А4.

Официалното начало на инициативата е 24.05.2021 г. – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. Крайният срок за изпращането на творбите е 21.07.2021 г. – 65 г. от рождението на Майкъл Конъли: бестселъров американски писател в жанра криминален трилър.
Освен художествен сюжет, даденото произведение задължително трябва да съдържа трите имена на автора, възраст, населено място, телефон и е-mail за обратна връзка.

Творбите се приемат на адрес:

5000 Велико Търново
РБ „Петко Р. Славейков”
ул. „Иванка Ботева” № 2
За конкурса „/Не/разрешеният случай”
или на е-mail: prs@libraryvt.com и zaemna@libraryvt.com
Телефони за справки: 062/ 627 901 и 0887 501 171

През месец август тричленно жури ще се запознае с всички получени текстове и ще извърши класиране. Отличените автори ще бъдат официално обявени до средата на м. септември, когато се навършват 131 г. от рождението на Агата Кристи.
В зависимост от актуалната епидемиологична обстановка в страната церемонията по награждаването ще се състои в Централна сграда на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” (ул. Иванка Ботева 2). Имената на авторите, които са спечелили призовите места и точният ден на награждаването ще бъдат своевременно публикувани в сайта на библиотеката: http://www.libraryvt.com

Предоставените творби не се връщат.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов