Доц. Михов: Новата коалиция „Българските патриоти“ е отворена и за други партии

Животът

22-05-2021, 19:30

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Новата коалиция „Българските патриоти“, в която влизат ВМРО, НФСБ и Воля, е отворена и за други партии. Атака не е приета в коалицията, защото Волен Сидеров е поставил като условие да се проведе референдум „за“ или „против“ членството на България в ЕС, което според мен, е крайно неприемливо. Това заяви в ефира на „България 24“ доц. Милен Михов, депутат в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на ВМРО

Той оцени като положителен факт обединението на левите партии в голяма коалиция около БСП. На въпроса на Светослава Рудолф дали „Българските патриоти“ биха участвали в бъдещето ляво-центристко управление, за което говори Корнелия Нинова, той отговори, че е още рано да се говори за това, но в България трябва да се създаде стабилно правителство, а не хората да се карат да ходят за трети път на избори в рамките на няколко месеца.

Той призова разследването за подслушването на политици да бъде обективно и да покаже истината. Защото е възможно това разследване сега да се прави по политически причини. Михов обаче каза, че е възможно и лидерите на ВМРО да са били подслушвани преди последните избори, както се е случило по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Относно посещенията на американския посланик Херо Мустафа във всички министерства, доц. Михов каза, че това не се харесва на българския гражданин и че служебното правителство не трябва да показва подчиненост на чужди държави, които и да са те.

Доц. Михов припомни, че ВМРО бе политическата сила, която в 44-ото Народно събрание промени названието на празника 24 май в Ден на българската писменост, просвета и култура и тази година той за пръв път ще се отбележи по този начин.

Цялото интервю може да видите ТУК >>> https://www.youtube.com/watch?v=jsatekRKKxI



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов